Un sougéen en Australie …

By 22 février 2019Actualités

 

Depuis 35 ans, Dominique Lebreton exerce avec talent ses activités de pâtissier en Australie.

Fils de M. Mme Marcel Lebreton (Corbuzin), bien connu à Sougé le Ganelon, l’enfant du pays a choisi cette voie professionnelle qui lui a permis, après l’apprentissage au Mans, d’apprendre et d’exercer à Paris puis Jersey.

Mais c’est en Australie que les bagages ont été posés, à Mosman, quartier huppé près de Sydney exactement, avec son épouse et ses enfants.

Parmi d’autres spécialités très françaises, le croque en bouche fait le bonheur des clients australiens, avec une toute « frenchie » très appréciée …

Vous avez aussi le choix entre tous ces gâteaux :

Raspberry velvet
A stunning combination of raspberry mousse with whole raspberries, hazelnut biscuit and chocolate layers, covered in glossy red glaçage.

Fleur de lys 
Chocolate mousse on a crunchy almond base.

Opéra
Layers of coffee joconde biscuit alternating with chocolate ganache and coffee buttercream, topped with a dark chocolate couverture glaçage.

Croque en Bouche
A tower of profiteroles dipped in toffee or chocolate, filled with mousseline custard and garnished with strawberries, sugared almonds, spun sugar, or ribbons. An eye-popping centrepiece perfect for special occasions.

Galette des Rois
Layers of flaky puff pastry with a dense frangipane centre. The traditional cake to celebrate Epiphany. Available in January each year.

Bûche de Noël
Our Yule Logs are rolled layers of sponge and ganache. Available in chocolate, coffee, or hazelnut flavours, or chocolate with raspberries and cream in the centre. Christmas is not complete without one.

Success 
Dark chocolate Grand Marnier ganache layered with mixed nut biscuits, covered in chocolate shavings.

Le Russe 
Layers of hazelnut meringue and hazelnut dacquoise.

Chocolate and raspberry truffle
Rich chocolate and almond layers with chocolate raspberry mousse on a biscuit base, covered in dark chocolate couverture glaçage.

Black Forest
Chocolate sponge filled with fresh cream and kirsch cherries, covered with chocolate shavings.

St Honoré
Pastry and profiteroles dipped in toffee, filled with Grand Marnier mousseline custard and garnished with strawberries and cream. A French tradition named for the patron saint of pastry cooks.

www.lebreton.com.au

519 Military Road
Mosman NSW 2088
&
Bridgepoint Shopping Centre
Mosman NSW 2088

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